Er bestaan vele soorten lawaai, maar slechts een soort stilte. Kurt Tucholsky
Er bestaan vele soorten lawaai, maar slechts een soort stilte. Kurt Tucholsky
Er bestaan vele soorten lawaai, maar slechts een soort stilte. Kurt Tucholsky
Er bestaan vele soorten lawaai, maar slechts een soort stilte. Kurt Tucholsky
Er bestaan vele soorten lawaai, maar slechts een soort stilte. Kurt Tucholsky

Thuisbezorgd.nl

Geluidkeurmerk voor geruisloze bezorging

Thuisbezorgd.nl krijgt pluim van Stichting

 Verkeerslawaai is in sommige regio’s de laatste maanden een beetje afgenomen. Dat komt omdat een aantal restaurants hun maaltijden laat bezorgen door een elektrisch aangedreven autootje. Dat vormde voor de Nederlandse Stichting Geluidshinder (NSG) reden een geluidkeurmerk uit te reiken aan de initiatiefnemer, Thuisbezorgd.nl.

De uitreiking vond plaats op 4 november bij de opening van het congres Geluid, Trillingen en Luchtkwaliteit te Nieuwegein.

Zo’n zestig aangesloten restaurants in de regio’s Enschede, Utrecht, Amsterdam en Rotterdam doen mee aan een proef met de elektrisch aangedreven en geruisloos rijdende Renault Twizy Cargo.

Elektrisch aangedreven motorvoertuigen in de stad zijn niet alleen stil, maar produceren ook geen fijn stof.  De milieubelasting neemt dan ook over de hele linie af in woonwijken. Dus geen ronkende dampende scooters meer van de pizzabezorger.  

Bij herrie op straat wijst zo’n 20 % van de mensen de scooter aan als boosdoener. De NSG is groot voorstander van elektrisch vervoer over de weg in woongebieden.

 

Thuisbezorgd.nl

 Thuisbezorgd.nl verwerkt in Nederland per maand meer dan een miljoen bestellingen van vijfduizend aangesloten restaurants. Het online bedrijf vindt dat de bezorger en zijn vervoermiddel visitekaartjes van een restaurant zijn. De Twizy Cargo past bij deze visie. De vierwieler zorgt ervoor dat zowel de bestuurder als de maaltijd droog, geruisloos en milieuvriendelijk op de bestemming aankomen.

Jan Kramer overhandigt het keurmerk aan Liza Hensema van de firma Thuisbezorgd.nl

 

 Renault TwizyNijpels

De Twizy Cargo is er in twee uitvoeringen. De Twizy Cargo 45 is een alternatief voor de scooter. Voor beide uitvoeringen is de actieradius is ruim voldoende om eten te bezorgen binnen de stad.

 

 

 

Ed Nijpels krijgt aanwijzingen en maakt een rondje over de beursvloer van GTL

GELUID IN HET NIEUWS

Cijfers Schiphol kloppen niet

Dat betogen bewoners in Spaarnwoude op basis van eigen metingen... Verder >

'Verkeerslawaai moet worden gemeten'

De SP in Voorschoten wil weten hoeveel het lawaai van de A4 is toegenomen sinds de kap van bomen... Verder >

Aanpak lawaai HSL nog niet van de grond

Ruim twee jaar geleden besloot de toenmalig staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, om de geluidsoverlast van de HSL te gaan aanpakken... Verder >

Lawaai TT Assen onveranderd veel.

De geluidshinder voor omwonenden het TT Circuit van Assen is nog even groot als vijf jaar geleden... Verder >

Discussie over windmolens

De gemeente Culemborg heeft een visie over windenergie ontwikkeld... Verder >

CONGRES AGENDA

NSG-bijeenkomst: Geluidshinder, hoe te duiden?
09 januari 2018

Op deze NSG-themabijeenkomst wordt inzichtelijk gemaakt wat er allemaal een rol speelt en hoe hinder anders dan alleen in decibellen beheersbaar kan worden gemaakt... Verder >

Masterclass Soundscape
03 oktober 2017

De naderende Omgevingswet (maar ook de huidige wetgeving) biedt namelijk veel kansen voor deze nieuwe manier van nadenken over geluid... Verder >

Geluidskaarten en Actieplannen
28 juni 2017

Dit jaar moeten weer Geluidskaarten worden gemaakt en zal er begonnen worden met het opstellen van Actieplannen... Verder >